Полтавська філія НУХТ здійснює підготовку фахівців заочної форми навчання(скорочений термін) за освітнім ступенем «Бакалавр» зі спеціальностей :
-
133 “Галузеве машинобудування;
-
174 “Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка”
-
181 “Харчові технології”.
Спеціальність 133 “Галузеве машинобудувавння”
Освітня програма “Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв”
Характеристика спеціальності:
Майбутній бакалавр з машинобудування отримує фундаментальні знання щодо об’єктів машинобудування, поглиблені вміння здійснювати аналіз та проектувати машини, механізми та обладнання різного призначення, розробляти сучасні технології їх виробництва та керування ними, забезпечувати якісну експлуатацію.
У процесі навчання студенти одержують глибоку загальнотеоретичну фундаментальну і прикладну інженерну підготовку, сучасні знання та практичні навички, достатні для використання у будь-якій діяльності за фахом. Також вони отримують поглиблену підготовку з соціальних та економічних дисциплін.
Наші випускники вільно володіють пакетами 3D моделювання та САПР, сучасними методиками інженерних розрахунків та проектування обладнання для хімічної, харчової та переробної галузі; мають навички в застосуванні сучасних прикладних програм для ЕОМ та роботи з інформацією.
Інженери спеціалізації «Обладнання харчових, переробних та хімічних виробництв» високо цінуються у нашій країні та за кордоном. Випускники кафедри працюють в науково-дослідних інститутах та на промислових і харчових підприємствах у Полтавській, Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Київській і інших областях України інженерами-механіками, начальниками цехів, завідувачами відділами та ін.
Спеціальність 174 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка»
Освітня програма «Комп’ютерні системи та програмна інженерія в автоматизації »
Характеристика спеціальності:
Сучасна Hi-Tech спеціальність, яка поєднує класичну інженерну освіту в області автоматизації з поглибленим освоєнням комп’ютерних технологій і спеціального програмного забезпечення, а саме:
– автоматику і інтелектуальні комп’ютерно-інтегровані технологіі;
– архітектуру і програмування промислових контролерів;
– 3D-моделювання та мехатроніку;
– програмно-технічні комплекси АСУ ТП і технічні засоби автоматизації;
– розробку програмного забезпечення в області IndustrialAutomationSystems, Industrial Internet of Things, CALS, автоматизації бізнес-процесів.
Вміння і компетентності, якими буде володіти випускник за спеціальністю Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка:
1. Уміння створювати і підтримувати функціонування автоматизованих систем управління виробничими процесами на базі новітніх мікропроцесорних пристроїв;
2. Уміння розробляти програмне, технічне та інформаційне забезпечення автоматизованих систем управління;
3. Навички управління та проектування сучасних промислово-технологічних комп’ютерних систем і мереж;
4. Навички розробки програмних і програмно-апаратних комплексів широкої сфери застосування;
5. Навички планування, оптимізації і інтелектуалізація виробничих процесів.
По закінченню навчання випускники за спеціалізацією «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» отримують класичну інженерну освіту в галузі автоматизації з поглибленим опануванням комп’ютерних технологій та спеціального програмного забезпечення.
Фахівці займають інженерно-технічні посади, які забезпечують проектування і функціонування автоматизованих систем управління виробництвом на базі широкого використання комп’ютерно-інтегрованих технологій.
Вони мають можливість займати посади, які є високооплачуваними сьогодні. Це і керівники та провідні спеціалісти з автоматизації, робототехніки.
Випускник може працювати:
-
Інженером-програмістом АСУТП.
-
Техніком-програмістом (промислова автоматизація).
-
Аналітиком програмних комплексів і комп’ютерно-інтегрованих систем.
-
Спеціалістом з комп’ютерних систем управління, автоматики та обробки інформації (IndustrialEngineer, Qualityengineer, ProductionPlanner і ін.).
-
Інженер з організації виробничого процесу.
-
Координатором і менеджером Hi-Tech, IT і IIoT проектів.
-
Інженер з автоматизації виробничих процесів.
-
Інженер-розробник систем автоматизації
-
Метролог, головний метролог.
10. Тестувальник програмного забезпечення.
-
Системний адміністратор та ін.
Спеціальність 181 «Харчові технології»
Освітня програма «Технології харчування»
Характеристика спеціальності:
Ресторанний бізнес завжди асоціюється з приємним відпочинком і є одним із найприбутковіших у світі.
Спеціальність «Харчові технології» передбачає підготовку фахівців в галузі впровадження інноваційних або вдосконалених технологій і випуску на їх основі харчових продуктів з новими споживчими та функціональними властивостями. На таких технологіях та нових продуктах ґрунтується можливість реалізації найбільш пріоритетного на сьогодні завдання – створення в Україні індустрії продуктів здорового харчування для забезпечення ними усього населення, підвищення якості його життя та збереження генофонду нації, а також просування цих продуктів на міжнародні ринки.
Фахівець з галузі харчових технологій має можливість займатися виробничо-технологічною, організаційно-керівною, проектно-конструкторською, управлінською діяльністю на підприємствах харчової та переробної промисловості з виробництва м’ясо-молочних продуктів, хлібобулочних виробів, безалкогольних та слабоалкогольних напоїв, плодоовочевих консервних підприємствах, підприємствах із виробництва натуральних біологічно активних добавок, виробів з риби та морепродуктів, кондитерських виробів та виробництва цукру.
Наші випускники – це керівники харчових підприємств різної потужності та різних форм власності, керівники виробничих підрозділів, директори фірм, професіонали у сфері маркетингу, ефективної господарської діяльності, інтелектуальної власності та інноваційної діяльності, це професіонали з управління проектами та програмами у сфері харчових виробництв, це професіонали з контролю за якістю харчових продуктів.
Сфера професійної діяльності бакалавра з харчових технологій: